نگهداری از مبل چرم
نگهداری از مبل چرم دارای نکات و شرایط ویژهای است که در این مقاله آنها را توضیح میدهیم. با ما همراه باشید.
شناخت چرم
در وهله اول بهتر است چرم و جنس آن را بشناسید تا متوجه شوید مبلمان خریداری شده شما دارای چه نوع چرمی است. سعی کنید مبلمانی که خریداری میکنید چرم مرغوبی داشته باشد.
تمیز کردن مبل چرمی
برخی از روشهای تمیز کردن مبل چرمی عبارتند از:
۱. گردگیری: بر روی مبل چرمی ممکن است گرد و خاک و با انواع لکه های مختلف بنشیند. کثیفی ها و گرد و خاک بایستی از روی مبل پاکسازی شود تا ظاهر زیبای خود را حفظ کند. پاکسازی مبل به دو روش دستی (با استفاده از برس) و یا با استفاده از جاروبرقی می تواند انجام شود.
2- استفاده از پارچه های میکروفیبر: با استفاده از پارچه های میکروفیبر می توانید به تمیز کردن مبل چرمی اقدام کنید زیرا دارای ترکیبات پلیاستری بوده و باکتری ها را جذب میکنند.
3- استفاده از مواد پاک کننده چرم: از یک پاک کننده چرم می توان برای تمیز کردن دوره ای چرم مبل استفاده کرد.
نرمکردن چرم
در ادامه فرآیند نگهداری از مبل چرم، به نرم کردن میرسیم.
نرم کردن مبل با نرم کننده چرم و یا واکس چرم موجب میشود که رطوبت چرم حفظ شده و از خشک شدن و ترک خوردن آن جلوگیری شود. در نتیجه، عمر مفید مبل چرم افزایش یافته و برای مدت زمان طولانی تری قابل استفاده خواهد بود.
حفظ چرم از عوامل محیطی
نور خورشید: مبل چرمی بایستی حتماً از نور خورشید دور نگه داشته شود. تابش مستقیم خورشید باعث می شود کیفیت چرم مبل از بین برود.
حرارت: مبل چرمی نباید در کنار منابع حرارت مانند شوفاژ یا شومینه قرار داد زیرا گرما اثری مشابه نور بر روی کیفیت چرم مبل دارد.
سرما و رطوبت: مبلمان چرمی را بایستی از منابع سرمایش مانند انواع کولر نیز دور نگهداشت. رطوبت ایجاد شده توسط این دستگاه ها، بیشتر از حد مجاز رطوبت چرم است و سبب آسیب رساندن به بافت چرمی و بروز ترک خوردگی در آن می شود.
پیشگیری از ترک خوردن: چرم به شدت مستعد ترک خوردن است. بایستی برای پیشگیری از ترک خوردن، به صورت منظم چرم را با واکس مخصوص چرم واکس بزنید.
از واکس چرم میتوان از ۶ ماه تا سالی یک بار استفاده کرد. پیشگیری از ترک خوردن چرم سبب میشود ظاهر و جلای چرم و زیبایی مبلمان حفظ شود.
کودکان و حیوانات خانگی: بازی کودکان یا آثار حیوانات خانگی مانند پنجول گربه یا مدفوع سگ میتواند به شدت به مبل چرمی شما آسیب بزند. مبل را دور از این عوامل نگاه دارید. بسیاری از چرمها دارای یک لایه بیرونی هستند که از چرم در برابر این عوامل محافظت میکنند.
از بین بردن لکهها
فوریترین اقدام این است که با یک پارچه تمیز یا دستمال کاغذی حولهای روی لکهها گذاشته و آنها را جذب کنید. برای پاک کردن لکههای محلول در آب میتوان از محلول آب و صابون ملایم استفاده کرد و لکههایی همچون قهوه، چای یا آبمیوه را پاک نمود.
این در حالی است که برای پاک کردن لکه های محلول در چربی مانند لکه های روغنی یا مواد نشاستهای بایستی از پاک کننده های مخصوص چرم استفاده کرد.
توجه داشته باشید که لکهها را باید به سرعت زدود زیرا با گذر زمان مقاومتر میشوند. پارچه را نباید روی لکه ها حرکت داد زیرا سبب پراکندگی سطحی بیشتر لکه یا نفوذ بیشتر در عمق لایه های چرم می شود. بهتر است از اسفنج استفاده شود و آن را روی لکه تماس داد، تا لکه جذب بافت اسفنج شود.
از چه مواردی نباید در تمیزکردن مبل چرمی استفاده شود؟
به هیچ عنوان از صابون غلیظ، حلال های تمیز کننده لاک، الکل، تمییز کنندههای ساینده یا آب آمونیاک استفاده نکنید زیرا ممکن است سبب ایجاد لکه های بیشتر شوند. همچنین بیش از حد نبایستی موضع لکه را با آب خیساند زیرا به بافت چرم آسیب بیشتری میزند.
سخن پایانی
بهتر است در موارد خاصی که خودتان از پس نگهداری مبل چرمی برنمیآیید از افراد متخصص کمک بگیرید. افراد متخصص با دانش و مهارتی که دارند، میتوانند شما را در انجام این کار یاری کنند. چنانچه برای نگهداری از مبل چرم نیاز به دریافت راهنمایی های بیشتر دارید، می توانید با مشاوران وب سایت مبل شناس کمره تماس بگیرید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.